5 voordelen van investeren in uw personeel

Wellicht zit u er als directeur of verantwoordelijke erover na te denken om te gaan investeren in opleidingen en trainingen voor uw personeel. Het is een verstandige keus als u ervoor kiest om uw personeel naar een training te sturen. Daarbij is het ook zo dat als u investeert in een training of cursus dan is het vaak zo dat u hetzelfde geld dubbel gaat terug verdienen uit de trainingen. In dit artikel geven wij u 5 redenen waarom u moet investeren in uw personeel.

1. Gemotiveerder personeel

Als u uw personeel laat bijscholen of training laat krijgen in bepaalde onderdelen, beschouwd het personeel dit als iets prettigs. Werknemers vinden het altijd fijn om in een nieuwe omgeving dingen te leren en om wat extra bijscholing te krijgen. De sfeer op de werkvloer gaat er waarschijnlijk ook op vooruit. Mensen vinden het altijd fijn om te zien dat er in hun wordt geïnvesteerd en dat een bedrijf ook aan ze denkt. Daarbij is het ook zo dat een gemotiveerd iemand beter presteert dan iemand die totaal niet gemotiveerd is.

2. Bedrijf blijft op de hoogte

Dit is natuurlijk voor elk bedrijf een vereiste maar als u kiest voor trainingen en opleidingen dan zorgt u ervoor dat uw personeel de nieuwste technieken en methodes leert ontdekken op verschillende vlakken. Zo gaat het personeel mee met de tijd en uw bedrijf ook. Wat natuurlijk erg belangrijk is als u over veel concurrenten beschikt.

3. Personeel van een beter niveau

Dit spreekt eigenlijk voor zich maar het is toch een belangrijk punt. Als uw personeel diverse trainingen gaat volgen dan zult u ook merken dat uw personeel steeds meer aan de eisen gaat voldoen. De competenties van uw personeel zullen alleen maar verbeterd worden waardoor ze ook automatisch zorgen voor een groei binnen uw bedrijf.

4. Employability

De betekenis van het word Employability is letterlijk: optimale inzetbaarheid van uw medewerkers. Het draait hierom de inzetbaarheid binnen een functie maar ook als bijvoorbeeld een collega uitvalt is het mooi meegenomen als een andere collega direct de daken kan overnemen. Zo creëert u dus flexibiliteit in uw organisatie. Daarbij is het ook zo dat medewerkers meer buiten hun functie gaan denken en dat ze ook meer mee zullen gaan denken.

5. Goed voor het imago

Laten zien dat u als bedrijf investeert in werknemers geeft klanten het gevoel dat u er alles aan doet om optimaal te presteren. Dit kan wel eens zorgen voor meer klanten want een goede service is altijd van groot belang. Als uw personeel dusdanig goed voor de dag komt dan zult u zien dat uw verkoop gaat stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *