Hoe u uw personeel kan motiveren in 4 stappen!

Als ondernemer of directeur is het belangrijk om uw personeel regelmatig te motiveren. Als uw personeel namelijk niet gemotiveerd is dan heeft dit automatisch een negatieve invloed op de werkvloer. Als u ervoor zorgt dat uw personeel gemotiveerd blijft dan blijft uw personeel uitgedaagd en scherp. In dit artikel geven wij u tips hoe u uw personeel gemotiveerd kan houden!

1. Durf open in gesprek te gaan met uw werknemer

Het kan zo zijn dat u merkt dat een werknemer niet goed in zijn/haar vel zit. Dat kan verschillende oorzaken hebben, denk aan: thuissituatie, huwelijksproblemen, slaapproblemen etc. Deze genoemde oorzaken zijn op te lossen maar u moet er wel voor zorgen dat u de nodige hulp biedt. Maar om hulp te kunnen bieden moet u natuurlijk wel de reden weten van het gedrag van uw werknemer. Om erachter te komen zal u in gesprek moeten gaan en daarbij uzelf open durven te stellen. Stel uw werknemer op hem/haar gemak en dan komt u er gemakkelijk achter wat de reden is. Zo kunt u de benodigde hulp aanbieden waardoor uw werknemer weer beter in zijn vel zit en daardoor ook gemotiveerder raakt.

2. Is uw werknemer iemand die problemen veroorzaakt? Pak hem of haar dan direct aan!

Werknemers roddelen veel. Dat is in bijna elk bedrijf het geval. Er kan daardoor een negatieve werksfeer ontstaan waardoor uw personeel minder gemotiveerd raakt. Het kan zo zijn dat werknemers worden gepest op de werkvloer of zich zelf onveilig voelen op de werkvloer. Dat kan komen door iemand die veel problemen veroorzaakt en vervelende dingen zegt. Als u hiervan op de hoogte raakt, doe er dan direct iets aan! Vraag een gesprek aan met de hoofdrolspelers en zorg ervoor dat het probleem direct wordt aangepakt. Zo voorkomt u fikse ruzies of zelfs werknemers die u wel moet ontslaan.

3. Investeer in uw werknemers

Om uw werknemers te blijven motiveren moet u ervoor zorgen dat u ook in ze investeert. Zo kunt u ervoor zorgen dat werknemers op een training of cursus worden gestuurd om zo meer te leren en daardoor extra gemotiveerd raken. Werknemers vinden het altijd fijn als hun baas in ze investeert. Zo krijgen ze het gevoel dat ze er toe doen en gaan ze zich nog meer/beter inzetten voor uw bedrijf.

4. Vier behaalde successen samen!

Is er een belangrijke opdracht of klant binnen gehaald of is er iets heel ergs moois gerealiseerd? Dan moet dat gevierd worden! Werknemers vinden het altijd prettig om successen te vieren, zo krijgen ze indirect ook een positieve feedback voor hun werkzaamheden. Daarbij is een klein feestje met wat taart en cola altijd gezellig. Uw werknemers krijgen zo nog meer honger naar succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *